Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di burro
- 400 g di mais dolce in scatola (peso netto), scolato e sciacquato
- 300 g di patate, pelate, a dadini (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 750 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di curry in polvere
- 100 g di pancetta affumicata a striscioline
- 1 pizzico di paprika dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1359.8 kJ / 325 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 740.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45 min
Crema di carote e mandorle
40min
Zuppa di baita
45 min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Zuppa di pollo e mandorle
45 min
Vellutata di pomodoro e basilico
30 min
Vellutata di mais
20min
Zuppa di pane nero
30 min
Vellutata di piselli
20min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40min
Vellutata di pollo e anacardi
30 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min