Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 200 g di pane di farina di mais a pezzi
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 4 spicchi di aglio
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 300 g di pomodori in quarti
- 100 g di peperoni verdi, puliti e a pezzi (1 cm)
- 100 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (1 cm)
- 20 g di vino bianco
- 1 foglia di alloro secca
- ½ cucchiaino di sale
- 4 filetti di merluzzo (circa 520 g)
- insalata, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1 godz.
Zuppa di merluzzo con pancetta croccante e porri
45 min
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40min
Torta di tacchino
2 godz. 30 min
Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma
50min
Bulgur ai calamaretti
50min
Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle (TM6)
45 min
Involtini di pollo e porri
55min
Panzanella di pescatrice e peperoni
3h
Seppie in salsa di verdure con riso
1 godz.
Razza in salsa di peperoni
1h 10min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min