Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
Ripieno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucca a dadini (2x2 cm)
- 40 g di speck a cubetti
- 1 uovo sbattuto
- glassa di aceto balsamico q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alberello salato
2 godz. 10 min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 godz. 20 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 godz. 10 min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 godz. 30 min
Crostini di polenta con tonno affumicato
1h
Quiche di Halloween
2h
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Quiche salmone e rucola
1h 40min
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 min
Rotoli di broccoli con squacquerone
1h
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min