Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 500 g di acqua
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti
- 350 g di zucchine a rondelle
- sale
- 5 fette di formaggio Asiago
- 200 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1271.9 kJ / 304 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 743.5 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50 min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata tricolore
1h 20 min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2h 30 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min