Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- ½ peperoncino piccante fresco, senza semini
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di mazzancolle fresche, intere
- 150 g di calamari ad anelli
- 300 g di passata di pomodoro
- 50 g di vino bianco secco
- 250 g di vongole fresche, spurgate e sciacquate (vedere consigli)
- 100 g di filetti di pesce persico, senza pelle a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 dk
Trofie al sugo di pesce
1sa
Cozze alla Medoc
50 dk
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1sa
Scampi alla busara
35 dk
Vongole e cozze alla marinara
3h
Catalana di pesce e verdure
1 godz. 30 min
Cacciucco
1h 20min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Insalata di mare in vasetto
50 dk