Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- ½ peperoncino piccante fresco, senza semini
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di mazzancolle fresche, intere
- 150 g di calamari ad anelli
- 300 g di passata di pomodoro
- 50 g di vino bianco secco
- 250 g di vongole fresche, spurgate e sciacquate (vedere consigli)
- 100 g di filetti di pesce persico, senza pelle a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1óra 10p
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Cotechino e lenticchie
1óra
Tegamino di vongole e zucchine
40 min
Vongole e cozze alla marinara
3óra
Insalata di mare in vasetto
50min
Capesante gratinate
30min
Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta
2óra
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20min
Scampi alla busara
35 min
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30 min
Stinchi alle erbe
2óra