Brisèe ratatouille
TM6 TM5 TM31

Brisèe ratatouille

4.6 (98 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua

Ratatouille

  • 50 g di cipollotto a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di peperone giallo, pulito e a tocchetti (1-2 cm)
  • 200 g di melanzana violetta tonda, a cubetti (1 cm circa)
  • 250 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
  • 80 g di pomodori datterino a metà
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 60 g di formaggio primo sale a cubetti (1 cm circa)
    lub 60 g di provola piccante a cubetti (1 cm circa)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
908 kJ / 216.9 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
18.6 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
2 g
Sód
43.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy