Brisèe ratatouille

Brisèe ratatouille

4.5 107 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ratatouille
  • 50 g di cipollotto a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di peperone giallo pulito e a tocchetti (1-2 cm)
  • 200 g di melanzana violetta tonda, a cubetti (1 cm circa)
  • 250 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
  • 80 g di pomodori datterino a metà
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 60 g di formaggio primo sale a cubetti (1 cm circa)
    60 g di provola, piccante a cubetti (1 cm circa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 43.6 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 908 kJ / 216.9 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 18.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...