
Urządzenia i Akcesoria
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa wołowego np. polędwicy, rostbefu, pokrojonego w paski (5-7 x 1-2 cm, patrz wariant)600 g
-
ząbki czosnku3
-
wody1260 g
-
masła orzechowego120 g
-
sosu sojowego80 g
-
miodu, płynnego70 g
-
oleju sezamowego, prażonego20 g
-
octu ryżowego30 - 40 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego40 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
pasty z tamaryndowca40 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
łodyga trawy cytrynowej pokrojona w 5 mm plastry1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
oleju plus 1 łyżka20 g
-
soli2 - 2 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół100 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami100 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół100 g
-
chińskiego makaronu jajecznego, suchego220 - 250 g
-
ziaren sezamu, prażonych do posypania1 - 2 łyżki
-
liście kolendry, świeże do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
907.1 kcal /
3795.4 kJ
Białko
52.7 g
Tłuszcz
41.2 g
Węglowodany
89.4 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
2594.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 min
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6)
1 godz. 15 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Bibimbap burrito
45 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min