
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ laski wanilii
- 40 g erytrytolu
- 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
200
g kwaśnej śmietany, 10% tłuszczu
lub 200 g jogurtu greckiego 10% tłuszczu - 250 g twarogu sernikowego, z wiaderka
- 30 g mleka
- 200 g miąższu mango, świeżego dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
4
łyżeczki płatków kokosa, niesłodzonych do dekoracji
lub 4 łyżeczki wiórków kokosowych do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 251 kcal / 1052 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 47 mg