
Urządzenia i Akcesoria
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
70 g sake (wina ryżowego)
-
60 g sosu sojowego
-
40 g miodu
-
30 g octu ryżowego
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
4 udka z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 180 g każde)
-
1300 - 1500 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
-
1 - 2 cebule dymki posiekane
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
529.4 kcal /
2214.8 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
33.4 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
1002.4 mg