
Urządzenia i Akcesoria
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
sake (wina ryżowego)70 g
-
sosu sojowego60 g
-
miodu40 g
-
octu ryżowego30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
mieszanki przypraw z chili¼ łyżeczki
-
udka z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 180 g każde)4
-
wody1300 - 1500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
skrobi ziemniaczanej1 ½ łyżeczki
-
ziaren sezamu, prażonych1 łyżka
-
cebule dymki posiekane1 - 2
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w plastry1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kurczak generała Tso
40 min