Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 2 spicchi di aglio senza l'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi surgelati (scongelati e scolati dall'acqua)
- 130 g di mirtilli, lavati e asciugati
- 320 g di riso Roma (cottura 14 min.)
- 50 g di vino bianco secco
-
750
g di brodo vegetale
lub 750 g di acqua + 1 cucchiaino colmo per brodo vegetale fatto in casa - 30 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto lardo e crescenza al miele
35 Min
Risotto con uva e gorgonzola
35 Min
Risotto alla barbabietola rossa con gorgonzola e nocciole
40 Min
Risotto alle more
40 Min
Risotto bresaola e pere (senza glutine)
35 Min
Risotto con mele e funghi
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40 Min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto con Brie, speck e noci
35 Min
Risotto mele, speck e timo
40 Min