Risotto funghi e mirtilli

Risotto funghi e mirtilli

4.2 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 2 spicchi di aglio senza l'anima
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi surgelati (scongelati e scolati dall'acqua)
  • 130 g di mirtilli lavati e asciugati
  • 320 g di riso Roma (cottura 14 min.)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 750 g di brodo vegetale
    750 g di acqua, + 1 cucchiaino colmo per brodo vegetale fatto in casa
  • 30 g di burro a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11.8 g
Kalorie 1926 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 66.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...