Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 300 g di provola affumicata a pezzi
- 100 g di caciotta a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio mondati
- 500 g di radicchio lavato e a listarelle
- 2 pizzichi di sale
Besciamella
- 1000 g di latte
- 80 g di farina tipo 00
- 70 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 120 g di speck Alto Adige IGP a fette
Terminare la preparazione
- 1 dose di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2390 kJ / 571 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 godz. 30 min
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2 godz. 10 min
Rollè di radicchio
50 min
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35 min.
Lasagne al radicchio
2h
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Mini quiche al radicchio
1 godz. 10 min
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min