Vellutata di patate e spinaci con crema reale

Vellutata di patate e spinaci con crema reale

4.3 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

Crema reale
  • 4 uova
  • 100 g di latte intero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Zuppa di patate e spinaci
  • 80 g di cipolla a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di sedano rapa
  • 100 g di carote a pezzi (2 cm)
  • 200 - 250 g di patate a pezzi (2 cm)
  • 80 g di porri a fette (1 cm)
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • ¼ di cucchiaino di pepe + q.b.
  • 250 g di spinaci freschi
    250 g di spinaci in foglia surgelati, decongelati
  • 80 g di panna (30-40% di grassi)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 191 kcal / 797 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...