Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 4 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 1 rametto di rosmarino, gli aghi lavati e asciugati
- 1 rametto di menta fresca, le foglie lavate ed asciugate
- 750 g di sale grosso
- 2 branzini eviscerati (400 g ciascuno)
- 500 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4330 kJ / 1035 kcal
- Białko
- 132.7 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 52.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Branzino al lime e pistacchi
30 min
Orata al sale
40min
Filetto di orata con peperoni
25 min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35 min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55 min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min