Polenta e bruscitti

Polenta e bruscitti

4.3 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Polenta
  • 320 g di farina di mais bramata
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 25 g di olio extravergine di oliva
Bruscitti
  • 300 g di lonza di maiale a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 50 g di burro a pezzi
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 500 g di carne trita di manzo
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 200 g di vino rosso tipo Barolo o Barbera

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 35 g
Kalorie 1824 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...