Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 cucchiai di farina tipo 00
- 450 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (circa 2 cm)
- 100 g di Marsala
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 110 g di acqua
- 25 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 20 minuti e strizzata
- 10 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di tacchino e champignon
45min
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1 Std.
Straccetti di vitello al Marsala
30min
Bocconcini di pollo al limone
45min
Maiale alle prugne
35min
Bocconcini di tacchino speziati alla curcuma
35min
Straccetti di vitello al vino bianco
30min
Bocconcini di pollo ai capperi
30min
Subrics
50min
Polpette alla noce moscata e salsa alla cannella
50min
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1 Std. 20 Min
Polpette alla birra
1 Std.