Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 cucchiai di farina tipo 00
- 450 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (circa 2 cm)
- 100 g di Marsala
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 110 g di acqua
- 25 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 20 minuti e strizzata
- 10 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al limone
45 min
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1 godz. 30 min
Bocconcini di pollo ai capperi
30 Min
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1h
Involtini di pollo in salsa di birra
45 min
Lonza alla senape
1u. 5min
Subrics
50 min.
Maiale alle prugne
35 Min
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1h
Straccetti di vitello al Marsala
30 Min
Involtini lucani
50 min.
Caponata di mele
50 min.