Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta

Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta

4.4 97 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 porzioni

Składniki

  • 40 g di cipolla a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 cucchiai di farina tipo 00
  • 450 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (circa 2 cm)
  • 100 g di Marsala
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 110 g di acqua
  • 25 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 20 minuti e strizzata
  • 10 g di pinoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 38 g
Kalorie 1552 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...