Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di ceci in scatola, scolati e sciacquati
- 800 g di vongole, fresche e spurgate
- 500 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 546 kJ / 130 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Anelli di totano su crema di piselli
40 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Vellutata di ceci e gamberi
40 min
Vellutata di zucca e scampi
2h
Crema di ceci con cozze piccanti
30 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1 godz. 30 min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 godz. 10 min
Vellutata di piselli con tortino di patate e gamberi
1h
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25 min
Crema di patate con polpo
1h
Mousse di baccalà
45 min