Crema di ceci con vongole

Crema di ceci con vongole

4.5 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 35 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 400 g di ceci in scatola scolati e sciacquati
  • 800 g di vongole fresche e spurgate
  • 500 g di brodo vegetale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.5 g
Kalorie 546 kJ / 130 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 8.7 g
Węglowodany 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...