Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia a pezzi
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 100 g di vino bianco secco
-
900
g di brodo di carne
lub 900 g di acqua + 2 cucchiaini di dado per brodo di carne fatto incasa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 300 g di gamberetti freschi sgusciati
- 400 g di mele a dadini
- 40 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2524 kJ / 603 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla melagrana e coppa
35min
Risotto con salsiccia e uva
40 min
Risotto al salmone affumicato
30 min
Risotto ai peperoni e tonno
40 min
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
30 min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto con mele e funghi
40 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto funghi e mirtilli
35min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto zucchine e gamberi
1 Std. 15 Min