Risotto gamberi, salsiccia e mele

Risotto gamberi, salsiccia e mele

4.2 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porzioni

Składniki

  • 60 g di cipolla in quarti
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di salsiccia a pezzi
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 900 g brodo di carne
    900 g di acqua, + 2 cucchiaini di dado per brodo di carne fatto incasa
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 300 g di gamberetti freschi sgusciati
  • 400 g di mele a dadini
  • 40 g di burro a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.5 g
Kalorie 2524 kJ / 603 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 73.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...