Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di Sherry (opcjonalnie)
- 60 g di acqua
-
1
cucchiaino di aceto
lub 1 cucchiaino di aceto di riso - 25 g di zucchero
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 1 uovo
- 20 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio di semi di girasole per friggere
-
2
filetti di sovracosce di pollo disossate e senza pelle
lub 250 g di petto di pollo a strisce - ½ limone tagliato a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e zucchine
50min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30min
Bocconcini di pollo al limone
45min
Bocconcini di pollo ai capperi
30min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50min
Pollo, formaggio e prosciutto
30min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Pollo al limone
50min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Polpette di vitello in salsa di pistacchi
40min
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1h 10min
Polpette danesi
50min