Patate gratinate al Gorgonzola

Patate gratinate al Gorgonzola

2.9 80 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di patate pelate e a rondelle (0.5 cm)
  • 150 g di latte + q.b.
  • 150 g di acqua
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 200 g di Gorgonzola al mascarpone a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 1757 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 41.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...