Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
-
200
g di fette di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
lub 200 g di pangrattato a pezzi (2-3 cm) - 250 g di patate, pelate e a fette sottili
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di latte
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 500 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 min
Polpettone ricotta e tonno
45 min
Polpette classiche
1 godz.
Polpettone di tonno
35min
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Polpette al sugo
45 min
Polpette di pollo cuore di formaggio e finocchi
1 godz.
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Polpette alla mortadella
40min
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 godz.
Polpette di manzo e salsiccia
40min