Polpettone di purè di patate e carne

Polpettone di purè di patate e carne

4.4 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di fette di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
    200 g di pangrattato, a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di patate pelate e a fette sottili
  • 2 cucchiaini di sale
  • 100 g di latte
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di pepe nero in polvere
  • 500 g di carne trita mista (manzo e maiale)
  • 3 uova

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 299 kcal / 1251 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...