Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 100 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaino di sale
-
750
g di brodo vegetale
lub 750 g di acqua + 1,5 cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa - 350 g di code di gambero grigio, pulite e lavate
- 250 g pere tipo decana, sbucciate e a fettine (2 mm)
- 30 g di Cognac (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1909 kJ / 456 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 min
Risotto con uva e gorgonzola
35 min
Risotto mazzancolle e ananas
1h 15min
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40 min
Risotto con mele e funghi
40 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto radicchio e gamberi
1 godz. 20 min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15min