Risotto alle pere e gamberetti

Risotto alle pere e gamberetti

4.3 32 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 scalogno a pezzi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaino di sale
  • 750 g di brodo vegetale
    750 g di acqua, + 1,5 cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 350 g di code di gambero grigio, pulite e lavate
  • 250 g pere tipo decana, sbucciate e a fettine (2 mm)
  • 30 g di Cognac (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.7 g
Kalorie 1909 kJ / 456 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...