Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 70 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe de sucre vanillé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 350 g de confiture d'abricots
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines
30 min
Lunettes à la confiture
2 godz. 25 min
Gâteau au yaourt
1h 40min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Gâteau express
40 min
Roulé au chocolat
1h 30min
Pâte à gaufre
1h 30min
Roulé chocolat-noisette
1h
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min