![Entremets aux deux chocolats Entremets aux deux chocolats](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/714EDAFE-5163-4ABC-8895-9CF60FE5AAF6/Derivates/14A46EDB-38A8-4AE3-8E11-44DD59D7CE13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 60 g de sucre roux
- 60 g de farine de blé
La mousse au chocolat noir
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 60 g de sucre glace maison
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
La mousse au chocolat blanc
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2177.4 kJ / 521.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Entremets façon tiramisu
5h
Trianon
3h
Royal au chocolat
3h 30 min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Entremets aux 2 chocolats
2 Std. 15 Min
Bûche royale
3 Std. 50 Min
Gâteau tout chocolat
5 Std. 45 Min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min