Entremets aux deux chocolats

Entremets aux deux chocolats

3.1 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 parts

Składniki

La génoise
  • 2 œufs blancs et jaunes séparés
  • 60 g de sucre roux
  • 60 g de farine de blé
La mousse au chocolat noir
  • 400 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
  • 60 g de sucre glace maison
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
La mousse au chocolat blanc
  • 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 20 g de cacao en poudre non sucré

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7.5 g
Kalorie 2177.4 kJ / 521.6 kcal
Tłuszcz 36.4 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 41.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...