Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 60 g de sucre roux
- 60 g de farine de blé
La mousse au chocolat noir
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 60 g de sucre glace maison
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
La mousse au chocolat blanc
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2177.4 kJ / 521.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15u.
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Bouchées aux trois chocolats
2h 30min
Framboisier
1h
Gâteau de Pâques
13 Std.
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15u.
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15ωρ. 30 λεπτ.
Entremets aux 2 chocolats
2h 15 min.
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Entremets façon tiramisu
5h
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min