
Urządzenia i Akcesoria
Słodkie weneckie bułki maślane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 sztuk
Składniki
-
100 g mleka
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
75 - 100 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka (w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek)
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczkę soli
-
cukier perlisty (opcjonalnie) lub cukier kryształowy gruboziarnisty, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
198.8 kcal /
833.4 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Bułeczki mleczno-maślane
2 godz. 55 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min