Urządzenia i Akcesoria
Słodkie weneckie bułki maślane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 sztuk
Składniki
-
100 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
75 - 100 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka (w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek)
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczkę soli
-
cukier perlisty (opcjonalnie) lub cukier kryształowy gruboziarnisty, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.7 g
Kalorie
833.4 kJ /
198.8 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słodkie maślane rogale
2 Std. 10 Min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 Std. 30 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 Std.
Bułki na piwie z cheddarem
3 Std. 15 Min
Chleb codzienny na drożdżach
3 Std. 45 Min
Tradycyjne bagietki
2 Std. 30 Min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 Std. 5 Min
Mleczne bułki do odrywania
4 Std.
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min
Bułeczki śniadaniowe
1 Std. 45 Min