Słodkie weneckie bułki maślane

Słodkie weneckie bułki maślane

4.2 391 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 sztuk

Składniki

  • mleka
    100 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • cukru
    75 - 100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • jajka (w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek)
    3
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • soli
    1 łyżeczkę
  • cukier perlisty (opcjonalnie) lub cukier kryształowy gruboziarnisty, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 198.8 kcal / 833.4 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 29.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...