Babka z likierem jajecznym

Babka z likierem jajecznym

4.7 353 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    260 g
  • jajka
    4
  • soli
    1 szczypta
  • cukru
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • oleju słonecznikowego
    120 g
  • likieru jajecznego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
    120 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • cukier puder ilość do oprószenia babki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 298.6 kcal / 1250.1 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...