Babka z likierem jajecznym

Babka z likierem jajecznym

4.7 380 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • 260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 4 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 120 g oleju słonecznikowego
  • 120 g likieru jajecznego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder ilość do oprószenia babki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 4.6 g
Kalorie 1250.1 kJ / 298.6 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...