
Urządzenia i Akcesoria
Babka z likierem jajecznym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy260 g
-
jajka4
-
soli1 szczypta
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
oleju słonecznikowego120 g
-
likieru jajecznego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)120 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
cukier puder ilość do oprószenia babki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
298.6 kcal /
1250.1 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
38.5 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska