
Urządzenia i Akcesoria
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
850 g brzoskwiń dojrzałych, obranych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g syropu z kwiatów czarnego bzu
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
974 kcal /
4117 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
238 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem malinowy
40 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min