Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
55 g mąki pszennej
-
40 g skrobi ziemniaczanej
Blaty bezowe
-
8 białek (ok. 250 g)
-
350 g cukru
-
1 szczypta soli
-
2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczkę białego octu winnego
Krem budyniowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cukru pudru
-
30 - 40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
Sos malinowy
-
50 - 100 g cukru
-
500 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych500 g malin, świeżych
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
82.4 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
2097.3 kJ /
501.3 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
71.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Polewa czekoladowa
10 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min