Babka muślinowa z polewą kakaową

Babka muślinowa z polewą kakaową

4.5 223 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    300 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    200 g
  • mleka
    30 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • jajek
    6
  • soli
    1 szczypta
  • żółtka
    2
  • cukru pudru
    250 g
  • skrobi ziemniaczanej
    100 g
  • proszku do pieczenia
    2 płaskie łyżeczki
Polewa kakaowa
  • żelatyny w proszku
    10 g
  • wody
    25 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cukru
    70 g
  • kakao
    20 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    80 g
  • posypka cukrowa, kolorowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 519 kcal / 2173 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...