
Urządzenia i Akcesoria
Babka muślinowa z polewą kakaową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy300 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy200 g
-
mleka30 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki10 g
-
jajek6
-
soli1 szczypta
-
żółtka2
-
cukru pudru250 g
-
skrobi ziemniaczanej100 g
-
proszku do pieczenia2 płaskie łyżeczki
Polewa kakaowa
-
żelatyny w proszku10 g
-
wody25 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru70 g
-
kakao20 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu80 g
-
posypka cukrowa, kolorowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
519 kcal /
2173 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
20.9 g
Węglowodany
47.7 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska