Urządzenia i Akcesoria
Babka muślinowa z polewą kakaową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
-
300 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
30 g mleka
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
2 żółtka
-
250 g cukru pudru
-
100 g skrobi ziemniaczanej
-
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa kakaowa
-
10 g żelatyny w proszku
-
25 g wody
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
70 g cukru
-
20 g kakao
-
80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
posypka cukrowa, kolorowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
7 g
Kalorie
2173 kJ /
519 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka marmurkowa
2u. 10min
Babka drożdżowa z lukrem
2u. 50min
Babka makowa
1u. 20min
Babka z likierem jajecznym
1u. 20min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2u. 5min
Makowiec świąteczny
2u. 10min
Babka "Trójniak"
1u. 35min
Sernik krakowski
4u. 55min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8u.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1u. 30min
Babka piaskowa "Fix"
1u. 30min
Sernik królewski
4u. 35min