
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
10 sztuk
Składniki
Babeczki
-
białek (4 białka, z jajek rozm. L)140 g
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek80 g
-
cukru pudru140 g
-
mąki pszennej140 g
-
maku80 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
Krem budyniowy
-
mleka w temp. pokojowej250 g
-
żółtka3
-
cukru30 - 50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej30 g
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau®25 g
-
brzoskwinie, połówki, z puszki pokrojone w plastry, do dekoracji
-
truskawki, świeże pokrojone w plastry, do dekoracji
-
borówki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
326.4 kcal /
1366.7 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
27.9 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
201.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Kruche babeczki z owocami
1 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
3 godz. 50 min