
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z kruszonką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
770 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
230 g cukru
-
1 szczypta soli
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
220 g mleka
-
olej do natłuszczenia miski
-
200 - 250 g sera mascarpone
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
310 kcal /
1300 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone; Jagodowa pianka
1 godz.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min