Crème de petits pois
TM6 TM5 TM31

Crème de petits pois

4.7 ( 229 ocen )

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g de beurre
  • 1000 g de petits pois frais
    lub 1000 g de petits pois surgelés
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 200 g de crème fraîche
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
187 kcal / 778 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy