Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de beurre
-
1000
g de petits pois frais
lub 1000 g de petits pois surgelés - 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de panais
35 Min
Velouté de champignons
20 Min
Velouté de céleri au stilton
35 Min
Crème de courgette au bleu
25 Min
Crème de chou-fleur
30 Min
Potage Saint-Germain
45 Min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 Min
Crème de chou-fleur
40 Min
Velouté de courgette
25 Min
Crème de lentilles corail
35 Min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Crème de carotte
30 Min