Soupe de butternut, curry et amandes

Soupe de butternut, curry et amandes

4.5 210 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de poireau coupé en morceaux
    150 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • d'amandes en poudre
    30 g
  • de chair de courge butternut coupée en morceaux (3-4 cm)
    300 g
  • de bouillon de bœuf (ou bouillon reconstitué)
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'amandes effilées pour la finition
    30 g
  • de persil frais (opcjonalnie)
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 199 kcal / 823 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...