![Velouté d'endives aux noix de saint-jacques Velouté d'endives aux noix de saint-jacques](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E93066A6-4531-406E-9129-E185AD548445/Derivates/b237c88d-f01f-4da9-b7f2-93d4130a3a41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon
- 30 g de beurre
- 2 pincées de sucre
- 400 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 700 g d'endives émincées
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 noix de saint-jacques
- brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Potage au poireau
30 Min
Soupe de tomate au basilic
30 Min
Potage Saint-Germain
45 分钟
Crème de chou-fleur
40 分钟
Velouté de cresson à l'ail
1 Std.
Crème de champignons
20 分钟
Velouté de tomate
30 Min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Velouté d'endive
35min
Soupe de panais
35min
Crème de chou-fleur
30 Min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35min