Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon
- 30 g de beurre
- 2 pincées de sucre
- 400 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 700 g d'endives émincées
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 noix de saint-jacques
- brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Velouté de céleri au stilton
35 Min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 Min
Soupe de laitue
35 Min
Crème de chou-fleur
30 Min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35 Min
Crème de chou-fleur
40 Min
Potage au poireau
30 Min
Soupe de céleri-rave et haddock
45 Min
Soupe de tomate au basilic
30 Min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40 Min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Velouté d'endive
35 Min