Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 œufs
- 400 g d'asperges blanches, épluchées
- 400 g d'asperges vertes, épluchées
- 60 g d'huile végétale
- 20 g de vinaigre de vin blanc
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de moutarde
- 3 pincées de poivre noir moulu
- 5 morceaux de radis roses (5 mm)
- 5 radis roses détaillés en dés
- ½ bouquets de ciboulette fraîche, ciselés et réserver 1 c. à soupe pour la vinaigrette
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 4330 kJ / 1037 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 82 g
- Błonnik
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asperges sauce à l'orange
55 Min
Asperges et sabayon à l'estragon
1j
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron
1h 10 min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1j
Asperges sauce mousseline
1j
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1j
Asperges sauce romesco
45 Min
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12h 45min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 Min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35 Min
Asperges à la flamande
25 min
Poireaux vinaigrette
35 Min