Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'oseille
- 20 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885 kJ / 215 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poire au vin rouge
20 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Velouté aux cosses de petits pois
35 Min
Sauce à l'oseille
35 Min
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1h 50 min
Fumet de crustacés
25 min
Céleri rémoulade
10 min
Œufs cocote à l'oseille
40min
Raie aux câpres
45min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min
Sauce gribiche
15min