Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g d'oseille
- 20 g de vin blanc
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885 kJ / 215 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de cresson à l'ail
1h
Sauce gribiche
15 Min
Rognons de veau sauce madère
20min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce à l'oseille
35min
Entrée : saumon en gravelax et blinis au sarrasin
48h
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 godz. 30 min
Céleri rémoulade
10 Min
Foie gras de canard
72 Std.
Purée de céleri
25min
Terrine de poisson
1h