Bouchées boudin-pomme

Bouchées boudin-pomme

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 pièces

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
La compote et le boudin
  • de pommes type Pink Lady, coupées en morceaux
    500 g
  • le jus d'un citron jaune
  • gousse de vanille égrainée
    1
  • boudins noirs sans peau et coupés en morceaux
    2
  • jaune d'œuf battu à la fourchette avec un peu d'eau
    1

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 190.5 kcal / 796.5 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...