Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 450 g de pommes de terre, détaillées en dés
- 400 - 500 g d'épaule de veau
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pommes Golden, évidées, coupées en deux, mais non épluchées
- 35 g d'échalotes, coupées en deux
- 50 g de beurre
- 25 g de calvados
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 492 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet de poulet sauce poulette
20min
Lapin à la moutarde
1h
Bœuf bourguignon
12óra
Aillade de veau
1h 30min
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Filet mignon de porc au poivre, purée de pomme de terre, petit pot de crème au citron-cardamome
2h 45min
Bœuf aux champignons
30min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Lapin braisé au vin moelleux
55min
Bœuf à la ficelle
1h 5min
Parmentier de boeuf au vin rouge
12óra
Alicuit de canard
1h