Eclairs mimosa au jambon sec

Eclairs mimosa au jambon sec

3.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

La garniture
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de parmesan coupé en morceaux
    180 g
  • de lait
    220 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    220 g
  • d'estragon frais
    10 g
  • de jambon serrano
    2 tranches
  • œufs durs
    4
La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de graines de fenouil
    1 c. à café bombée
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 269 kcal / 1119 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...