Eclairs mimosa au jambon sec

Eclairs mimosa au jambon sec

3.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 pièces

Składniki

La garniture
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 180 g de parmesan coupé en morceaux
  • 220 g de lait
  • 220 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 g d'estragon frais
  • 2 tranches de jambon serrano
  • 4 œufs durs
La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 c. à café bombée de graines de fenouil
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau

Białko 13.1 g
Kalorie 1119 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...