Tajine de lotte au fenouil

Tajine de lotte au fenouil

4.4 69 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • gousses d'ail
    4
  • de gingembre frais
    10 g
  • de persil frais équeutés
    4 brins
  • de coriandre fraîche et quelques feuilles pour la finition
    4 brins
  • de fenouil émincé
    250 g
  • d'huile d'olive
    70 g
  • le jus d'un citron jaune
  • citron confit (opcjonalnie)
    ½
  • de graines de cumin
    3 c. à café
  • de piment de Cayenne en poudre
    ½ c. à café
  • d'eau
    300 g
  • de lotte parée et coupée en quatre
    600 g
  • de fumet de poisson déshydraté
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de pommes de terre cireuses (à chair ferme) détaillées en dés
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 456 kcal / 1917 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...