Potée de légumes

Potée de légumes

4.3 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • de blettes
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de gingembre en tranches fines
    10 g
  • oignon coupé en deux
    1
  • de carottes coupées en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de blanc de poireau coupé en morceaux
    80 g
  • d'huile végétale
    10 g
  • de céleri-rave
    150 g
  • de fond de légumes maison
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes
  • d'eau
    300 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    10 g
  • de persil frais équeutés
    2 brins
  • sel pour la finition
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • jus de citron fraîchement pressé pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 135 kcal / 569 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1528 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...