Velouté de sucrine et œuf cocotte aux épinards, chèvre et noix

Velouté de sucrine et œuf cocotte aux épinards, chèvre et noix

3.8 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 400 g d'épinards frais
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 4 tranches de fromage de chèvre en bûche
  • 4 œufs
  • 4 c. à café de crème fraîche
  • 40 g de cerneaux de noix
  • 500 g de sucrines grossièrement émincées
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 300 g de pommes de terre coupées en cubes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 738.8 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 1515.3 kJ / 358.5 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...