Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers

Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers

4.2 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Les financiers
  • 85 g de beurre (75 g coupés en dés et 10 g pour les moules)
  • 40 g d'amandes en poudre
  • 25 g de farine
  • 80 g de blancs d'œufs (2 à 3 blancs env.)
  • 60 g de sucre en poudre
Les sabayons
  • 110 g de sucre en poudre
  • 60 g de vin blanc
  • 20 g de liqueur d'amande type amaretto
  • 6 jaunes d'œufs
  • 10 feuilles de menthe fraîche ciselées
  • 400 g de fraises coupées en deux
  • 250 g de framboises
  • 125 g de groseilles rouges

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1692 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...