Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers

Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers

4.3 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Les financiers
  • de beurre (75 g coupés en dés et 10 g pour les moules)
    85 g
  • d'amandes en poudre
    40 g
  • de farine
    25 g
  • de blancs d'œufs (2 à 3 blancs env.)
    80 g
  • de sucre en poudre
    60 g
Les sabayons
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de vin blanc
    60 g
  • de liqueur d'amande type amaretto
    20 g
  • jaunes d'œufs
    6
  • de menthe fraîche ciselées
    10 feuilles
  • de fraises coupées en deux
    400 g
  • de framboises
    250 g
  • de groseilles rouges
    125 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 405 kcal / 1692 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...