Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de petits pois frais, les cosses seulement
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330.2 kJ / 318.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Soupe de fanes de radis et ses ravioles croquantes au chèvre
45min
Sauce à l'oseille
25min
Soupe de laitue
35min
Soupe de blette
35min
Menu petit prix : Velouté de céleri-rave au lait de coco
35min
Crème de chou-fleur
40min
Purée de céleri
25min
Velouté de topinambour
45min
Velouté de fanes de radis, magret et riz soufflé
50min
Soupe de cresson aux œufs mollets
25min
Velouté de cresson à l'ail
1h
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min