![Maquereaux au vin blanc Maquereaux au vin blanc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92CEF1DD-95EC-4D94-9815-0EF3B892E122/Derivates/b6639a4d-b89c-4ce0-97fa-27bed53daaee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filets de maquereau frais entiers (4 maquereaux)
- 100 g de gros sel
- 2 oignons nouveaux, coupés en rondelles
- 100 g de carotte, coupée en rondelles
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de sucre en poudre
- 400 g de vin blanc sec
- 5 g de vinaigre de vin blanc
- 1 étoile de badiane
- 1 c. à café de graines de coriandre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 847.5 kJ / 203.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 295.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce à l'oseille
25 Min
Sauce gribiche
15 Min
Pintade au chou
1 Std. 10 Min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce aux câpres
30 Min
Maquereaux et artichauts à l'escabèche
12sa
Salade de raie
1 Std. 45 Min
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35min
Maquereaux sauce au citron et brocolis
45min
Tarama maison
10 Min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 Std. 5 Min