Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de patates douces, coupées en cubes
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 520 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème fraîche
- 1 c. à soupe de persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885 kJ / 210 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté patate douce et orange
30 min
Soupe de panais
35min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté de carotte au lait de coco
50min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Crème de lentilles corail
35min
Velouté de panais au poivron rouge
35min
Soupe de butternut, curry et amandes
35min
Velouté de carotte, lentilles et potiron
35min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Velouté d'épinards au chèvre
35min