Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bottes d'asperges vertes
- 25 g de parmesan
Le pesto de roquette
- 75 g de roquette
- 50 g de pignons de pin
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 1 pincée de fleur de sel
Le risotto
- 1 oignon, coupé en quatre
- 20 g d'huile d'olive, et 1 filet d'huile d'olive pour la finition
- 400 g de riz spécial risotto, ou type arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 900 g d'eau
- ½ cube de bouillon de légumes
- 5 g de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2865 kJ / 683 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto aux asperges
35min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Salade de lentilles aux asperges
1h
Pappardelle au pesto de roquette et ricotta
1h
Risotto au safran, pecorino et tomates
30min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min
Risotto aux morilles
45min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min