Nage de crustacés au champagne

Nage de crustacés au champagne

4.6 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes
    40 g
  • de champagne
    300 g
  • de moules
    800 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    300 g
  • noix de saint-jacques
    12
  • de beurre coupé en morceaux
    45 g
  • de farine de blé
    25 g
  • de piment de Cayenne en poudre
    1 pincée
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 pincées
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de crème fraîche épaisse
    250 g
  • de thym frais effeuillé
    1 brin
  • de poivre moulu
    2 - 3 pincées
  • pâte feuilletée maison (230 g environ) (voir "Conseil(s)")
    1
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1275 kcal / 5306.5 kJ
Białko 43.3 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 57.3 g
Sód 2010.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...