Opéra de foie gras

Opéra de foie gras

3.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
15 parts

Składniki

La gelée au maury
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de vin rouge type maury
    200 g
  • de chocolat noir amer
    20 g
Le biscuit aux noix
  • de sucre en poudre
    85 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de cerneaux de noix
    75 g
  • œufs
    2
  • de beurre doux
    10 g
  • blancs d'œufs
    2
Le foie gras
  • foie gras de canard cru (400-500 g env.)
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • de vin rouge type maury
    40 g
  • de liqueur de café
    10 g
  • de cacao en poudre
    1 c. à café
  • de café instantané
    ½ c. à café
  • d'eau
    600 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 282.1 kcal / 1167.4 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...