Tartelette boudin-pomme façon tartelette au chocolat

Tartelette boudin-pomme façon tartelette au chocolat

4.7 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions

Składniki

Les tartelettes fines
  • de beurre (dont 40 g de beurre fondu)
    240 g
  • de farine de blé
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    1 pincée
  • pommes
    3
La purée de boudin noir
  • d'échalotes
    70 g
  • de beurre
    30 g
  • de boudin noir (2 boudins)
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    50 g
Le sorbet à la pomme et le dressage
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de pommes coupées en morceaux et congelées à plat dans un sac de congélation
    500 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 482.2 kcal / 2003.4 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 37.2 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...