Cocotte de poisson gratinée aux champignons

Cocotte de poisson gratinée aux champignons

4.5 105 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • d'échalotes
    40 g
  • d'ail
    ½ gousse
  • de beurre
    40 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de filet de lotte, sans peau et sans arêtes (6 médaillons)
    600 g
  • de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    700 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de carotte coupée en bâtonnets
    100 g
  • de panais détaillé en dés
    150 g
  • de poireau émincé
    150 g
  • d'eau
    100 g
  • de farine de blé
    1 c. à café
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de jus de citron fraîchement pressé
    30 g
  • chapelure

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252.5 kcal / 1052.8 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...